Bylinková rýže s fetou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Rýže loupaná
  • 30 g Oříšky piniové
  • 20 g Ořechy vlašské
  • 500 g Rajčata Cherry
  • 130 g Sýr Feta
  • 60 ml Olej olivový
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 546 kcal
  • Sacharidy 68 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 238 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 68 g
  • Cholesterol 11.1 mg
  • Draslík 501.1 mg
  • Vláknina 8092.3 mg
  • Vitamín A 8092.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39.1 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Česnek oloupeme. Bylinky opláchneme a natrháme na menší kusy, poté společně s piniovými a vlašskými ořechy, chilli papričkou a česnekem rozmixujeme. Směs smícháme s olejem. Rajčata opláchneme a rozčtvrtíme. Sýr nakrájíme na kostičky.

  • 2

    Rýži uvaříme ve vroucí osolené vodě do změknutí, cca 15 minut. Poté slijeme a smícháme s bylinkovou směsí a sýrem, přidáme rajčata, osolíme a opepříme.

Komentáře k receptu