Tortilly s mexickou rýží
Suroviny
- 200 g Rýže loupaná
 - 500 g Kuřecí prsa
 - 90 g Cibulka jarní
 - 60 g Paprika červená
 - 400 g Fazole červené sterilované
 - 80 g Hrášek mražený
 - 60 g Kukuřice cukrová nakládaná
 - 60 g Salát ledový
 - 30 ml Olej olivový
 - 2 kávová lžička Kari koření
 - 4 ks Tortilla
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 l Voda pitná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 629 kcal
 - Sacharidy 88 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 518 mg
 - Bílkoviny 41 g
 - Uhlovodany 84 g
 - Cholesterol 80 mg
 - Draslík 1006.1 mg
 - Vláknina 22971.8 mg
 - Vitamín A 22971.8 mg
 - Vitamín B6 1.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 29.6 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso pokrájíme na menší kusy, cibulky opláchneme a pokrájíme na kolečka. Papriku pokrájíme na kostičky. Ledový salát opláchneme a pokrájíme na nudličky.
 - 
                                2
Rýži uvaříme ve vroucí osolené vodě do změknutí, cca 15 minut. Poté slijeme a dáme stranou. Maso osmažíme na rozpáleném oleji do zezlátnutí, přimícháme cayenské koření, cibulku, papriku, rýži, fazole a hrášek. Smažíme 2 minuty, osolíme a opepříme. Směs rozložíme na tortilly, posypeme ledovým salátem a pevně srolujeme.