Kornoutky nori s omeletou a okurkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 169 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 478 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 245.3 mg
 - Draslík 143.9 mg
 - Vláknina 1357 mg
 - Vitamín A 1357 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0.1 mg
 - Vitamín C 3.6 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do misky rozklepneme vejce a rozkvedláme. Přilijeme vývar, rýžové víno, sójovou omáčku, přidáme cukr, špetku soli a mícháme, až se cukr se solí rozpustí. V pánvi rozehřejeme olej, přilijeme vaječnou směs a smažíme cca 2 minuty, než směs ztuhne. Omeletu obrátíme a dosmažíme. Salátovou okurku pokrájíme na hranolky, vychladlou omeletu nakrájíme na proužky, plátky řasy nori rozřízneme úhlopříčně na trojúhelníky, řeřichu posekáme na jemno.
 - 
                                2
Plátky řasy pokryjeme silnější vrstvou dušené rýže, potřeme troškou pasty wasabi, přiložíme okurku, plátky omelety, posypeme řeřichou a zavineme do kornoutků.
 - 
                                3
Upravíme na dezertní talířky a podáváme.