Koložvárské kysané zelí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 16 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kostka Bujón hovězí
  • 500 g Maso mleté - mix
  • 500 g Zelí kysané
  • 250 g Rýže
  • 150 g Zakysaná smetana
  • 450 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Vepřové sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 411 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 621 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 0.1 mg
  • Draslík 52.4 mg
  • Vláknina 1112 mg
  • Vitamín A 1112 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na sádle osmahneme nasekanou cibuli, přidáme mleté maso a znovu krátce osmahneme. Osolíme, opepříme a chvíli podusíme.

  • 2

    Ve 450ml vody s kostkou bujónu uvaříme rýži téměř doměkka.

  • 3

    Kysané zelí překrájíme a krátce podusíme.

  • 4

    Do remosky vyložené pečicím papírem urovnáme polovinu zelí i se šťávou. Na zelí rozložíme rýži, kterou přikryjeme podušeným mletým masem i se šťávou. Na maso rozložíme zbylou rýži a zakryjeme ji zbylým zelím.

  • 5

    Vše zalijeme smetanou rozmíchanou s mletou paprikou a špetkou soli.

  • 6

    Pokrm pečeme asi 30 minut.

Komentáře k receptu