Rizoto s kari a naklíčeným hráškem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 100 g Hrášek
  • 100 g Rýže loupaná
  • 220 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Kari koření
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 3 špetka Sůl
  • 3 špetka Sůl
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 309 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 711 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 53 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 247 mg
  • Vláknina 14685.5 mg
  • Vitamín A 14685.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.8 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dobře promytou rýži dáme do hrnce, zelijeme ji vodou, ochutíme solí a uvaříme ji pod pokličkou při mírné teplotě doměkka. Vaříme přibližně 17-20 minut.

  • 2

    Mezitím v sítu promyjeme naklíčený hrášek. Očištěnou menší cibuli pokrájíme nadrobno. Očištěnou mrkev překrojíme a přibližně po 10 minutách vaření ji vložíme do rýže, pak za 5 minut přidáme naklíčený hrášek a vše vaříme společně doměkka.

  • 3

    Když je rýže měkká, mrkev vyjmeme, propláchneme ji pod tekoucí vodou a pokrájíme na malé kostičky.

  • 4

    V pánvi rozpálíme olej, na něm osmažíme dozlatova cibuli, posypeme ji kari kořením a smažíme přibližně 30 sekund. Cibuli s kari kořením zamícháme do rýže, rizoto dochutíme solí, pepřem a hned podáváme.

Komentáře k receptu