Jarní salát s rýží a zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Jogurt bílý
  • 150 g Salám měkký
  • 100 g Majonéza
  • 150 g Rýže vařená
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Rajčata
  • 5 ks Ředkvička
  • 0.5 ks Salát hlávkový
  • 1 ks Okurka salátová
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 308 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 685 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 23.8 mg
  • Draslík 480.6 mg
  • Vláknina 3969.8 mg
  • Vitamín A 3969.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.3 mg
  • Vitamín E 3.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté ředkvičky, rajčata, salát a okurku nakrájíme na kostičky a vsypeme do salátové mísy. Přidáme nadrobno nakrájený salám, promícháme a nakonec přidáme vařenou rýži.

  • 2

    Vše zalijeme zálivkou připravenou smícháním majonézy s bílým jogurtem. Salát osolíme, opepříme, promícháme a před podáváním necháme 2 hodiny v chladničce.

Komentáře k receptu