Špenátové rizoto se žampiony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 428 kcal
 - Sacharidy 72 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 690 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 72 g
 - Cholesterol 16.2 mg
 - Draslík 424 mg
 - Vláknina 7913.3 mg
 - Vitamín A 7913.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.7 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rozmrazíme špenát, poté ho podusíme.
 - 
                                2
Přidáme pepř a sůl.
 - 
                                3
V hrnci rozpustíme půlku másla, pokrájenou cibuli a česnek na něm necháme zesklovatět.
 - 
                                4
Přidáme propláchnutou rýži, přilijeme vývar a za občasného míchání povaříme rýži.
 - 
                                5
Když je rýže měkká přidáme připravený špenát a zamícháme.
 - 
                                6
Na zbylém másle připravíme houby, žampiony oloupeme, pokrájíme na plátky a osmahneme.
 - 
                                7
Osolíme a opepříme.
 - 
                                8
Špenátovou rýži vložíme do pudinkové formičky a na talíř vyklopíme požadovaný tvar.
 - 
                                9
Doplníme paprikou, žampiony a sýrem.