Platýs s rýží a cuketami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Rýže loupaná
  • 600 g Platýz - filety
  • 150 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Hořčice plnotučná
  • 2 ks Cuketa
  • 1 ks Bazalka
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • 0.8 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 0.09 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 462 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 326 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 53 g
  • Cholesterol 91.8 mg
  • Draslík 667.3 mg
  • Vláknina 4620 mg
  • Vitamín A 4620 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.1 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 43.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Propláchnutou rýži uvaříme v 500 ml osolené vody, 5 minut před koncem varu přidáme očištěnou, na kostičky nakrájenou papriku.

  • 2

    Omyté cukety pokrájíme na nudličky a necháme blanšírovat v osolené vodě asi 3 minuty.

  • 3

    Rozpustíme 3 lžíce másla, vmícháme hořčici a zvolna přiléváme smetanu. Omáčku dochutíme pepřem a špetkou cayenského pepře.

  • 4

    Filety omyjeme, osušíme a pokapeme citronovou šťávou. Osolíme, opepříme a opečeme po obou stranách na zbylém másle.

  • 5

    Připravenou cuketu osmažíme v rozpáleném oleji, osolíme, opepříme a ochutíme lístky bazalky.

  • 6

    Na talíře upravíme porce ryby, cuketu, rýži a přelijeme omáčkou.

Komentáře k receptu