Rizoto s cuketou a pórkem

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Cuketa
  • 70 g Hrášek
  • 150 g Pórek
  • 300 g Rýže dušená
  • 200 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 300 g Okurka salátová
  • 21.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 0.5 kávová lžička Pepř bílý
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 ks Paprika zelená
  • 4 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 1.5 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 346 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 4389 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 730.2 mg
  • Vláknina 9807.5 mg
  • Vitamín A 9807.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 62.8 mg
  • Vitamín E 3.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve si omyjeme cuketu, salátovou okurku, pórek, zelenou papriku a malou chilli papričku. Papriky rozkrojíme a zbavíme semínek.

  • 2

    Cuketu pokrájíme na kostky o velikosti přibližně 2 x 2 cm. Pórek s chilli papričkou na tenké nudličky. Okurku s paprikou nakrájíme na kostičky.

  • 3

    V pánvi si rozpálíme 3 lžíce oleje a všechnu zeleninu restujeme dozlatova. Ochutíme ji solí, pepřem, sójovou omáčkou, dobře promícháme a ještě minutu restujeme.

  • 4

    Pak zeleninu smícháme s dušenou sypkou rýží, přidáme mladý zelený hrášek a lžičku červené papriky. Vše znovu promícháme, dáme do zbytkem oleje vymaštěného pekáčku, posypeme nastrouhaným sýrem a pekáček dáme do předehřáté trouby.

  • 5

    Rizoto zapečeme při 220°C přibližně 15-20 minut. Sýr na povrchu bude roztopený a bude mít zlatavou barvu.

  • 6

    Rizoto podáváme horké.

Komentáře k receptu