Zelené rizoto

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cuketa
  • 150 g Hrášek
  • 100 g Chřest bílý
  • 60 g Sýr Parmezán
  • 225 g Rýže dlouhozrnná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 15 dl Vývar zeleninový
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 565 kcal
  • Sacharidy 84 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 2191 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 17 mg
  • Draslík 779.5 mg
  • Vláknina 13275.5 mg
  • Vitamín A 13275.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 48.9 mg
  • Vitamín E 3.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pokrájenou cibuli a olej dáme do pánve, přikryjeme a smažíme 2 minuty, přidáme rýži a mícháme, až se v oleji obalí. Přilijeme polovinu horkého vývaru a vaříme 2 minuty, dokud se tekutina nevstřebá. Přilijeme zbytek vývaru a povaříme další 2 minuty.

  • 2

    Nasekáme cuketu, hrášek, chřest a přimícháme do rýže se zbylým vývarem. Pod pokličkou vaříme 8 minut. Přimícháme nasekanou petrželovou nať, osolíme a opepříme. Pod pokličkou necháme stát 5 minut, rýže musí být měkká.

  • 3

    Před podáváním posypeme nakrájeným parmezánem.

Komentáře k receptu