Lilkový nákyp s rýží a sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 80 g Rýže loupaná
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Lilek
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 561 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 286 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 310.3 mg
  • Draslík 669.1 mg
  • Vláknina 18159.8 mg
  • Vitamín A 18159.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.5 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Propláchnutou rýži uvaříme v osolené vodě do poloměkka, slijeme a necháme okapat.

  • 2

    Lilky oloupeme, zbavíme semínek a nahrubo nastrouháme. Necháme chvíli stát, potom vymačkáme šťávu.

  • 3

    V míse rozšleháme vejce, přidáme nastrouhaný sýr, lilky a uvařenou rýži. Osolíme, opepříme a vše dobře promícháme.

  • 4

    Směs rozprostřeme do pekáčku s rozpuštěným máslem. Pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut a ihned podáváme.

  • 5

    Vhodnou přílohou je čerstvé bílé pečivo.

Komentáře k receptu