Treska s rýží a vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Rýže loupaná
  • 750 g Treska aljašská
  • 1000 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Kardamom
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 3 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 661 kcal
  • Sacharidy 85 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 427 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 85 g
  • Cholesterol 314.7 mg
  • Draslík 957.4 mg
  • Vláknina 6643.8 mg
  • Vitamín A 6643.8 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.2 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme a oloupeme.

  • 2

    Na pánvi na rozehřátém oleji necháme zesklovatět oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme propláchnutou rýži a za stálého míchání dusíme 5 minut.

  • 3

    Potom na rýži položíme omyté, na kousky nakrájené porce tresky a pod pokličkou dusíme 10 minut. Podle potřeby podlijeme během dušení trochou vody.

  • 4

    Nakonec pokrm podle chuti osolíme, opepříme a přidáme uvařená, na čtvrtky nakrájená vejce. Opepříme, okořeníme kardamomem, posypeme nasekanou petrželkou a podusíme ještě 5 minut.

Komentáře k receptu