Nádivka z rýže s pancettou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 375 g Rýže dlouhozrnná
  • 125 g Arašídy
  • 125 g Rozinky tmavé
  • 125 g Petržel - nať
  • 60 ml Citronová šťáva
  • 1 kávová lžička Kmín mletý
  • 1 kávová lžička Koriandr mletý
  • 1 ks Pórek
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 8 plátek Pancetta
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 371 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 29 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 573 mg
  • Draslík 238 mg
  • Vláknina 5824.1 mg
  • Vitamín A 5824.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39.4 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na středním ohni ve větší pánvi rozpálíme olivový olej a 1 - 2 minuty restujeme plátky nahrubo nakrájené pancetty do křupava, vyjmeme a odložíme.

  • 2

    Ve vroucí vodě vaříme do měkka rýži (přibližně 12 minut), slijeme vodu a rýži odložíme.

  • 3

    Na pánvi následně 2 - 3 minuty restujeme máslo s rozpůleným, nadrobno nakrájeným pórkem, přidáme mletý kmín a koriandr.

  • 4

    Do pánve vložíme uvařenou rýži, citronovou šťávu a nastrouhanou kůru, orestovanou pancettu, pražené arašídy, omyté rozinky a jemně nasekanou čerstvou petrželovou nať, promícháme a prohřejeme.

  • 5

    Nádivkou naplníme krůtu, při servírování podáváme jako přílohu.

Komentáře k receptu