Zelí dušené s kuřecím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Kuřecí prsa
  • 100 g Rýže loupaná
  • 800 g Zelí hlávkové bílé
  • 200 ml Vývar drůbeží
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Kečup jemný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 437 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 102 g
  • Sodík 502 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 66 mg
  • Draslík 714.4 mg
  • Vláknina 15490.5 mg
  • Vitamín A 15490.5 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 77.9 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné hlávkové zelí nadrobno nakrájíme a polovinu vsypeme do kastrolu na část rozehřátého másla.

  • 2

    Na zbylém másle osmahneme omyté, na kousky nakrájené maso, oloupanou, nasekanou cibuli, očištěnou, nahrubo nastrouhanou mrkev a jemný kečup.

  • 3

    Na vrstvu zelí rozprostřeme vrstvu masa, cibule, mrkve, propláchnuté rýže a nakonec navrstvíme zbylé zelí. Zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a okořeníme bobkovým listem. Zvolna dusíme, ale nemícháme, aby vrstvy zůstaly neporušené.

Komentáře k receptu