Rizoto z rybího filé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 839 kcal
 - Sacharidy 142 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 109 mg
 - Bílkoviny 83 g
 - Uhlovodany 142 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 236.5 mg
 - Vláknina 12114.9 mg
 - Vitamín A 12114.9 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.2 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rybí filé nakrájíme na kostky, okořeníme a osolíme. Mandle spaříme, oloupeme a rozpůlíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Rýži propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
 - 
                                2
V pánvi rozehřejeme olej a na něm opečeme kostky filé, pak je vyjmeme a dáme do tepla. Na oleji, na kterém jsme opékali rybu, osmahneme mandle a vyjmeme je na talířek. Pak do pánve vložíme nakrájenou cibuli a opečeme ji.
 - 
                                3
Větší plošší hrnec vymažeme a dáme do něj postupně jednotlivé vrstvy rizota. Nejdříve opečené filé, na něj cibuli a na ni vrstvu rýže. Vše dobře upěchujeme a zalijeme přiměřeně horkou osolenou vodou tak, aby byla alespoň 2 cm nad rýži. Hrnec přikryjeme poklicí a dusíme na mírném ohni, dokud se voda nevsákne a rýže není měkká. Na hrnec pak dáme plochou mísu a otočíme ho dnem vzhůru, necháme 10 minut stát. Pak hrnec odstraníme a hotové rizoto posypeme opraženými mandlemi.