Rýže s houbami a cuketou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 300 g Cuketa
  • 30 g Sýr Parmezán
  • 300 g Žampiony čerstvé
  • 150 g Rýže předvařená (parboiled)
  • 1 kávová lžička Tymián sušený
  • 1 ks Cibule
  • 1 hrst Petržel kudrnka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 3 dl Vývar zeleninový
  • 0.56 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Oříšky piniové
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 577 kcal
  • Sacharidy 89 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 1082 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 89 g
  • Cholesterol 12.9 mg
  • Draslík 1357.1 mg
  • Vláknina 14805.5 mg
  • Vitamín A 14805.5 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 44.5 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cuketu omyjeme a nakrájíme na malé nudličky. Žampiony opláchneme pod studenou vodou, necháme okapat a nakrájíme na tenké plátky.

  • 2

    Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme na jemno. Petrželku opláchneme pod studenou vodou, nasekáme. Sýr nastrouháme na jemno.

  • 3

    Ve hrnci rozehřejeme olej, necháme na něm zesklovatět nakrájenou cibuli s česnekem, přidáme cuketu a houby a za stálého míchání vše chvilku smažíme. Potom do pánve přisypeme rýži a přilijeme vývar, okořeníme tymiánem, opepříme a osolíme, promícháme a vaříme 10 minut na mírném ohni. Během vaření občas zamícháme.

  • 4

    Po 10 minutách vaření do hrnce přidáme nakrájenou petrželku, vmícháme smetanu a polovinu nastrouhaného sýra, znovu dochutíme pepřem a solí, promícháme a necháme ještě chvilku prohřívat.

  • 5

    V malé pánvi bez tuku osmažíme piniová semínka dozlatova.

  • 6

    Rýžovou směs rozdělíme na servírovací talíře, posypeme zbylým sýrem a opraženými semínky pinie a podáváme.

Komentáře k receptu