Závitky z vinných listů s mletým jehněčím

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 250 g Jehněčí maso
  • 20 g Tymián sušený
  • 250 g Vinné listy
  • 250 ml Voda pitná
  • 250 ml Vývar telecí
  • 1 ks Cibule
  • 5 ks Olivy černé
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Rýže loupaná
  • 3 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 229 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 885 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 25 mg
  • Draslík 144.5 mg
  • Vláknina 14953.3 mg
  • Vitamín A 14953.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.2 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 300.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jehněčí maso si umeleme na mlýnku. Do hrnce vlijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přidáme rýží a 15 minut vaříme. Předvařenou rýži scedíme, necháme okapat a promícháme s masem. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno a přimícháme do masové směsi. Olivy posekáme na malé kousky a také vložíme ke směsi. Mícháme, osolíme, opepříme a přidáme tymián.

  • 2

    V hrnci s vodou krátce povaříme opláchnuté nakládané vinné listy. Pak je opatrně vyndáme z vody a položíme na utěrku, aby okapaly.

  • 3

    Listy si rozložíme a doprostřed každého z nich vložíme masovou směs. Potom vždy dvě proti sobě ležící části listu přeložíme přes přidanou náplň. Pak listy opatrně zavineme.Závitky naskládáme těsně vedle sebe do většího kastrolu.

  • 4

    Do telecího vývaru přidáme citronovou šťávu. Vývarem zalijeme závitky a potom je zatížíme nahoře talířem. Na velmi mírném plameni závitky dusíme 60 minut. Je třeba, aby vinné listy do sebe vsákly všechnu tekutinu. Můžeme je servírovat vlažné i studené.

Komentáře k receptu