Pikantní čočka s rýží

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Čočka jedlá
  • 150 g Okurky nakládané
  • 200 g Rýže loupaná
  • 1500 ml Voda pitná
  • 1 ks Cibulka jarní
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 špetka Kari koření
  • 1 špetka Vegeta
  • 3 polévková lžíce Kečup
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 486 kcal
  • Sacharidy 91 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 535 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 88 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 778.7 mg
  • Vláknina 49806.8 mg
  • Vitamín A 49806.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.5 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Přebereme a propláchneme čočku, nasypeme do hrnce se studenou vodou. Uvaříme doměkka a scedíme.

  • 2

    Propláchneme a v osolené vodě uvaříme rýži a také scedíme.

  • 3

    Nasekáme cibuli a na rozpáleném oleji osmahneme. Přidáme nakrájené okurky, kečup, cukr, kari koření a osmahneme.

  • 4

    Nasypeme do základu čočku i rýži, promícháme, dochutíme vegetou, solí a pepřem.

Komentáře k receptu