Rychlý rýžový nákyp
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 617 kcal
 - Sacharidy 109 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 63 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 97 g
 - Cholesterol 40 mg
 - Draslík 405.3 mg
 - Vláknina 9966.4 mg
 - Vitamín A 9966.4 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0.4 mg
 - Vitamín C 0.3 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 16.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rýži spaříme a nasypeme do pekáčku vymazaného máslem.
 - 
                                2
Mléko mírně osolíme, osladíme a nalijeme na rýži. Povrch rovnoměrně poklademe předem namočenými, okapanými švestkami a vločkami másla.
 - 
                                3
Nákyp pečeme ve středně vyhřáté troubě, až rýže nabude a na povrchu se utvoří zlatavá kůrčička.
 - 
                                4
Upečený nákyp nakrájíme na porce a podáváme posypaný cukrem se skořicí.