Rýžový trhanec se skořicí
Suroviny
- 125 g Rýže loupaná
 - 30 g Cukr krupice
 - 750 ml Mléko plnotučné
 - 2 kávová lžička Pomerančová kůra
 - 0.5 kávová lžička Skořice mletá
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Cukr vanilka
 - 1 špetka Sůl
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Cukr moučkový
 - 0.08 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 373 kcal
 - Sacharidy 51 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 101 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 42 g
 - Cholesterol 147.4 mg
 - Draslík 67.9 mg
 - Vláknina 2306.8 mg
 - Vitamín A 2306.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.7 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1169.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Propláchnutou rýži vsypeme do mléka, přidáme cukr, sůl a zvolna vaříme 35 minut.
 - 
                                2
Vejce smícháme s vanilkovým cukrem a pomerančovou kůrou. Vmícháme do uvařené rýže.
 - 
                                3
Ve velké pánvi rozehřejeme olej, přidáme rýžovou směs a uhladíme. Pod pokličkou pečeme asi 8 minut, obrátíme a pečeme ještě 5 minut. Trhanec vidličkou rozdělíme na kousky, přidáme máslo a za stálého míchání dozlatova opečeme.
 - 
                                4
Rýžový trhanec podáváme horký, posypaný moučkovým cukrem smíchaným se skořicí.