Rizoto s kapustou a pečenými kachními prsíčky
Suroviny
- 400 g Kapusta hlávková
 - 250 g Rýže loupaná
 - 10 g Houby sušené
 - 600 g Kachní prsa
 - 1 kávová lžička Citronová šťáva
 - 1 ks Cibule
 - 4 ks Mrkev kořen
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Tymián sušený
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 l Voda pitná
 - 0.7 l Vývar drůbeží
 - 1 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 774 kcal
 - Sacharidy 78 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 751 mg
 - Bílkoviny 42 g
 - Uhlovodany 67 g
 - Cholesterol 115.5 mg
 - Draslík 1030.5 mg
 - Vláknina 17924.2 mg
 - Vitamín A 17924.2 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 123 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Houby namočíme na 15 minut do vlažné vody, poté slijeme, vodu zachytíme, houby pokrájíma na kousky.
 - 
                                2
Rýži důkladně proláchneme studenou vodou a necháme v sítu okapat.
 - 
                                3
Kapustu omyjeme, necháme okapat, poté rozkrájíme na úzké nudličky. Mrkev oloupeme, omyjeme a krájíme na tenká kolečka. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme na jemno.
 - 
                                4
V hrnci rozehřejeme olej, zpěníme na něm nakrájenu cibuli, přisypeme rýži, za stálého míchání ji 5 minut smažíme. Do hrnce přidáme česnek, nakrájené houby, tymián, zalijeme vodou z namočených hub, promícháme a povaříme 20 minut. V případě potřeby přiléváme drůbeží vývar. Když je rýže téměř měkká, vložíme do hrnce nakrájenou kapustu a mrkev, vše zalijeme zbylým vývarem a vaříme za občasného míchání dalších 5 - 10 minut. Uvařené rizoto dochutíme pepřem, solí, případně citronovou šťávou.
 - 
                                5
V době, kdy vaříme rýži, si připravíme kachní maso. Z prsíček odstraníme kůži, maso nakrájíme na plátky, z obou stran opepříme a osolíme. Kůži nakrájíme na kostičky, necháme na rozpálené pánvi vyškvařit, na oleji pak 5 minut z každé strany opékáme plátky masa.