Rýže se špenátem a vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 350 g Chléb toastový
  • 130 g Máslo čerstvé
  • 300 g Rýže neloupaná (Natural)
  • 100 g Vepřová kýta uzená
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 500 ml Voda pitná
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 1 dl Mléko polotučné
  • 1 kg Špenát listový čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 673 kcal
  • Sacharidy 78 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 1033 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 77 g
  • Cholesterol 273 mg
  • Draslík 1357.7 mg
  • Vláknina 19781.7 mg
  • Vitamín A 19781.7 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 47 mg
  • Vitamín E 4.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 32.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Propláchneme a scedíme špenátové listy, osušíme utěrkou a nakrájíme na půlku. Vaříme na mírném ohni asi 15 minut a scedíme. Na hlubší pánvi rozpustíme 2 lžíce másla a uvařený špenát zprudka osmahneme, přidáme mléko, osolíme, opepříme, povaříme pár minut. Do jiného hrnce dáme vodu, rýži a 4 lžíce másla, vaříme 20 minut na mírném ohni, až je rýže hotová. Na dno dortové formy vsypeme polovinu rýže, na ni dáme polovinu špenátu a ještě jednou to celé zopakujeme. Trochu přitlačíme vrstvy ke dnu formy a vzápětí vyklopíme na velký talíř. Na zbytku másla osmažíme plátky uzeného a volská oka, v toustovači opečeme plátky toastového chleba. Na talíř klademe plátek chleba, uzené a nakonec volské oko.

Komentáře k receptu