Pečené králičí medailonky, zeleninová rýže

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 15 g Celer bulvový
  • 5 g Cibule
  • 20 g Mrkev kořen
  • 15 g Pórek
  • 45 g Rýže neloupaná (Natural)
  • 150 g Zelí hlávkové bílé
  • 5 g Olej rostlinný
  • 90 g Králičí hřbet
  • 150 ml Vývar zeleninový
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 349 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 1134 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 57 g
  • Cholesterol 2.7 mg
  • Draslík 725.3 mg
  • Vláknina 18333 mg
  • Vitamín A 18333 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 66.5 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytý, nakrájený králičí hřbet dusíme v kastrolu na oleji spolu s nakrájenou mrkví, celerem, hlávkovým zelím a cibulí. Během dušení maso podléváme vývarem. Podle chuti osolíme a opepříme a ve vyhřáté troubě dopečeme doměkka.

  • 2

    Nakrájený pórek krátce podusíme. Divokou (neloupanou) rýži podusíme doměkka a promícháme s pórkem.

  • 3

    Na talíř upravíme králičí hřbet se zeleninou a pórkovou rýží.

Komentáře k receptu