Rizoto zapečené v paprikách
Suroviny
- 100 g Losos - filety
 - 100 g Krevety tygří - loupané
 - 100 g Mušle v nálevu
 - 200 g Rýže dušená
 - 100 g Mozzarella
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Citrony
 - 8 ks Paprikové lusky čerstvé
 - 1 ks Cibule
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Šafrán
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 3 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Kečup
 - 1 polévková lžíce Tuk
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 362 kcal
 - Sacharidy 29 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 682 mg
 - Bílkoviny 25 g
 - Uhlovodany 27 g
 - Cholesterol 77.8 mg
 - Draslík 580.7 mg
 - Vláknina 4324.7 mg
 - Vitamín A 4324.7 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 153 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme na kousky nakrájené filety z lososa, krevety a mušle a vše krátce orestujeme. Osolíme, opepříme, okořeníme šafránem, přilijeme citronovou šťávu, kečup a promícháme s rýží.
 - 
                                2
Papriky zbavíme semen, omyjeme a necháme okapat. Naplníme je připraveným rizotem, postavíme je do tukem vymazané zapékací mísy a posypeme nastrouhaným sýrem mozzarella a nasekanou petrželkou.
 - 
                                3
Pokrm zapečeme v rozpálené troubě.