Rizoto s rajčaty a olivami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Rýže loupaná
  • 250 g Rajčata
  • 100 g Olivy černé
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 750 ml Vývar zeleninový
  • 125 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Rozmarýn čerstvý
  • 1 ks Bazalka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 702 kcal
  • Sacharidy 105 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 1504 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 105 g
  • Cholesterol 23.9 mg
  • Draslík 595.3 mg
  • Vláknina 14407.2 mg
  • Vitamín A 14407.2 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pánvi na rozehřátém másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, přidáme propláchnutou rýži a necháme zesklovatět. Zalijeme vývarem, vínem a vaříme 20 minut, dokud se tekutina nevsákne do rýže.

  • 2

    Po 10 minutách varu přidáme omytá, na dílky nakrájená rajčata a vypeckované, na čtvrtky nakrájené olivy.

  • 3

    Nakonec do rizota vmícháme 30 g nastrouhaného sýru spolu s olivovým olejem, osolíme a opepříme. Povrch posypeme zbylým sýrem a ozdobíme rozmarýnem a bazalkou.

Komentáře k receptu