Hruškové rizoto s gorgonzolou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Rýže loupaná
  • 250 g Sýr Gorgonzola
  • 2 ks Hrušky
  • 1 ks Šalotka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Vývar slepičí
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Majoránka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 839 kcal
  • Sacharidy 100 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 1788 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 100 g
  • Cholesterol 86.5 mg
  • Draslík 308.2 mg
  • Vláknina 10735.8 mg
  • Vitamín A 10735.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na dílky. Pokapeme je citronovou šťávou.

  • 2

    V kastrolu na rozehřátém másle necháme zesklovatět nadrobno nasekanou šalotku a kulatou rýži. Zvolna přiléváme vývar a rýži vaříme na mírném ohni pod bodem varu asi 25 minut. Po 15 minutách přidáme hrušky a vaříme společně.

  • 3

    Sýr nakrájíme na kostičky a spolu s lístky majoránky vmícháme do rizota. Nakonec pokrm podle chuti osolíme a opepříme.

Komentáře k receptu