Rizoto s cuketou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 851 kcal
 - Sacharidy 107 g
 - Tuky 34 g
 - Sodík 1643 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 107 g
 - Cholesterol 51.5 mg
 - Draslík 680.1 mg
 - Vláknina 12547.2 mg
 - Vitamín A 12547.2 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 34.9 mg
 - Vitamín E 1.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 31.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupanou cibuli a česnek najemno posekáme. Omyté cukety nakrájíme na kousky, rajčata spaříme a oloupeme. Polovinu másla rozehřejeme v hrnci, opékáme na něm cibuli, česnek a cuketu 3 minuty.
 - 
                                2
Přidáme propláchnutou rýži a necháme zesklovatět 2 minuty. Za častého míchání přilijeme víno. Když rýže vsákne tekutinu, zvolna přiléváme horký vývar, stále mícháme, vyčkáváme až se vsákne.
 - 
                                3
Odstavíme z plotny, vmícháme zbylé máslo, rajčata, podle chuti okořeníme.
 - 
                                4
Při podávání každou porci posypeme nastrouhaným sýrem a lístky tymiánu.