Rajčatové rizoto s pampeliškou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 540 kcal
 - Sacharidy 62 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 974 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 62 g
 - Cholesterol 33.1 mg
 - Draslík 620.7 mg
 - Vláknina 10152.2 mg
 - Vitamín A 10152.2 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 31.2 mg
 - Vitamín E 2.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 25 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme zrnek a nakrájíme na kostky.
 - 
                                2
Oloupanou cibuli a česnek nadrobno nakrájíme a necháme zesklovatět na 2 lžících másla. Přidáme rýži a za stálého míchání zlehka osmahneme. Přilijeme víno a vaříme chvíli bez pokličky. Přilijeme vývar a pod pokličkou vaříme zvolna asi 25 minut. Občas rýži zamícháme.
 - 
                                3
Listy pampelišky omyjeme a nakrájíme na nudličky. Promícháme je s nakrájenými rajčaty a vařenou rýží. Vmícháme zbylé máslo a rizoto podle chuti osolíme a opepříme.
 - 
                                4
Pokrm upravíme na talíře a posypeme nastrouhaným sýrem.