Sladká jablečná rýže

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Rýže předvařená (parboiled)
  • 4 ks Jablka
  • 0.25 hrst Meduňka
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Zázvor celý
  • 2 polévková lžíce Cukr vanilka
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Sirup Monin - granátové jablko
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 365 kcal
  • Sacharidy 77 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 4 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 77 g
  • Cholesterol 6 mg
  • Draslík 334.4 mg
  • Vláknina 10120.4 mg
  • Vitamín A 10120.4 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži uvaříme dle návodu. Mezitím jablka oloupeme, odstraníme jádřince a nakrájíme na kostičky, které povaříme ve vodě 4 minuty. Scedíme, přidáme máslo, sirup, citronovou šťávu, vanilkový cukr a nastrouhaný zázvor. Řádně promícháme.

  • 2

    Hotovou rýži smícháme s jablečnou hmotou a servírujeme ozdobenou lístkem meduňky.

Komentáře k receptu