Rizoto z divoké rýže s houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Rýže indiánská
  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 50 g Sýr Gouda 45%
  • 225 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Pórek
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 0.28 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 232 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 578 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 15.3 mg
  • Draslík 444.6 mg
  • Vláknina 4883.2 mg
  • Vitamín A 4883.2 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.3 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži vaříme ve vývaru s bobkovým listem pod pokličkou zvolna asi 20 minut.

  • 2

    Očištěné žampiony nakrájíme na čtvrtky, omytý pórek nakrájíme na kolečka.

  • 3

    Rýži osolíme, opepříme, okořeníme muškátem a nasekanou petrželkou. Žampiony opečeme na rozehřátém oleji, přidáme pórek a krátce osmahneme. Osolíme, opepříme a promícháme s rýží.

  • 4

    Před podáváním posypeme rizoto nastrouhaným sýrem.

Komentáře k receptu