Rizoto s olihněmi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 573 kcal
 - Sacharidy 79 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 267 mg
 - Bílkoviny 26 g
 - Uhlovodany 79 g
 - Cholesterol 298.5 mg
 - Draslík 435.6 mg
 - Vláknina 6031.3 mg
 - Vitamín A 6031.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.8 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné, vykuchané olihně zbavené hlav nakrájíme na menší kousky.
 - 
                                2
Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na 5 lžících oleje, přidáme nasekaný česnek a petrželku, osolíme a opepříme. Přidáme olihně, zalijeme 2 lžícemi vinného octa a dusíme asi 15 minut. Podle potřeby podléváme vodou.
 - 
                                3
Potom přidáme spařenou, propláchnutou rýži, přilijeme vodu a vše dovaříme doměkka. Nakonec přilijeme zbylý olej a před podáváním necháme rizoto asi 10 minut odležet.