Houbové rizoto na bílém víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 642 kcal
 - Sacharidy 96 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 1624 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 96 g
 - Cholesterol 19.7 mg
 - Draslík 615.6 mg
 - Vláknina 9219.8 mg
 - Vitamín A 9219.8 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 22.4 mg
 - Vitamín E 2.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ve větším hrnci rozehřejeme olej, přidáme cibuli a smažíme doměkka, přimícháme nakrájené houby a tymián, smažíme 3 minuty, občas promícháme. Přisypeme rýži a smažíme další 3 minuty. Přilijeme víno, chvilku provaříme a pomalu přiléváme vývar po troškách, aby ho stihla rýže vsáknout, osolíme, opepříme.
 - 
                                2
Po 20 minutách by měla být rýže hotová, stáhneme z plotny a vmícháme máslo a parmazán.