Smetanové rizoto
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 613 kcal
 - Sacharidy 39 g
 - Tuky 29 g
 - Sodík 207 mg
 - Bílkoviny 46 g
 - Uhlovodany 37 g
 - Cholesterol 279 mg
 - Draslík 525.2 mg
 - Vláknina 2841.8 mg
 - Vitamín A 2841.8 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.1 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 54 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V páře uvaříme lososa. Lososa necháme zchladit a následně z něj odstraníme kosti a kůži. Vykoštěného lososa natrháme na menší kousky.
 - 
                                2
Na másle opečeme cibuli. Do másla s cibulí vmícháme uvařenou rýži. Celou směs osolíme a opepříme. Nyní můžeme sundat z plotýnky.
 - 
                                3
K rýži, másle a cibuli přimícháme petržel a lososa. Vše zalijeme vyšlehanými vejci se smetanou a promícháme.
 - 
                                4
Celou směs přendáme do zapékací misky. Zapékací misku vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 180 stupňů Celsia 30 minut. Jakmile ztuhne vajíčko, rizoto je hotové.
 - 
                                5
Rizoto servírujeme na talíře a zdobíme strouhaným sýrem a nasekanou pažitkou.