Rizoto s tuňákem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 529 kcal
 - Sacharidy 63 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 814 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 63 g
 - Cholesterol 13.5 mg
 - Draslík 409.6 mg
 - Vláknina 3027.5 mg
 - Vitamín A 3027.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 24.5 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli jemně nasekáme a osmažíme na másle.
 - 
                                2
Přisypeme rýži a za častého míchání ji smažíme 1 - 2 minuty, zalijeme bílým vínem a na prudkém plameni ho necháme vyvařit. Postupně přiléváme rybí vývar, který jsme uvedli v hrnci do varu, a za občasného zamíchání vaříme rýži 15 - 18 minut.
 - 
                                3
Mezitím v pánvičce osmažíme na oleji slitém z tuňáka oloupaný a mírně podrcený stroužek česneku, přidáme tuňáka rozebraného vidličkou na kousky a za častého míchání vše 1 minutu podusíme.
 - 
                                4
Nakonec česnek vyjmeme a vyhodíme a přidáme omytou a jemně nasekanou petrželku.
 - 
                                5
Rizoto promícháme s tuňákovou omáčkou, zakryjeme pokličkou a necháme ještě 1 minutu dojít.
 - 
                                6
Podáváme na stůl.