Rizoto z divoké rýže s hráškem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1054 kcal
 - Sacharidy 139 g
 - Tuky 81 g
 - Sodík 3485 mg
 - Bílkoviny 52 g
 - Uhlovodany 138 g
 - Cholesterol 3.6 mg
 - Draslík 2437.4 mg
 - Vláknina 48278.5 mg
 - Vitamín A 48278.5 mg
 - Vitamín B6 1.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 201.5 mg
 - Vitamín E 13.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 21.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nasekáme česnek, pórek podélně rozpůlíme a nakrájíme na tenké proužky. Mrkev nakrájíme na kostičky, chřest rozkrájíme na 2,5 cm dlouhé kousky.
 - 
                                2
Na suché teflonové pánvi opražíme plátky mandlí.
 - 
                                3
V hrnci přivedeme k varu vývar, který podle chuti osolíme. Vývar stále udržujeme teplý.
 - 
                                4
Na pánvi zahřejeme olivový olej a po dobu 4 minut na něm podusíme česnek s pórkem. Přidáme rýži a mrkev a za stálého míchání postupně přiléváme vývar.
 - 
                                5
Jakmile nám zůstane asi 200 ml vývaru, přidáme hrášek a chřest. Teprve když je rýže dovařená, vmícháme do pokrmu mandlové plátky. Jídlo ihned podáváme.