Rizoto s česnekem medvědím

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Sýr Parmezán
  • 400 g Rýže carnaroli
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.125 l Víno bílé
  • 1 l Vývar zeleninový
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Česnek medvědí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 684 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 1550 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 24.1 mg
  • Draslík 413 mg
  • Vláknina 5620.8 mg
  • Vitamín A 5620.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.9 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Česnek jemně nasekáme, cibuli nakrájíme na kostičky.

  • 2

    V pánvi zahřejeme olivový olej a necháme na něm cibuli a česnek zesklovatět. Přidáme rýži, krátce ji osmahneme, zalijeme vínem a vaříme do odpaření.

  • 3

    Postupně přiléváme zeleninový vývar a při mírné teplotě vaříme asi 25 minut. Podle chuti osolíme a opepříme.

  • 4

    Do hotového rizota vmícháme česnek, máslo a nastrouhaný parmezán. Pokrm ihned podáváme.

Komentáře k receptu