Rizoto z jehněčích jater
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 811 kcal
 - Sacharidy 61 g
 - Tuky 42 g
 - Sodík 1121 mg
 - Bílkoviny 47 g
 - Uhlovodany 60 g
 - Cholesterol 787 mg
 - Draslík 940.6 mg
 - Vláknina 6729.8 mg
 - Vitamín A 6729.8 mg
 - Vitamín B6 1.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 36.3 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 57.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibulku nakrájíme nadrobno a osmažíme na rozpáleném másle dorůžova. Přidáme jehněčí játra nakrájená na malé kousky a restujeme za stálého míchání 10 minut. V hrnci uvaříme rýži podle návodu asi 20 minut. Mezitím k játrům přidáme skořici a pokrájená rajčata, zakryté dusíme. Hotovou rýži vsypeme do mísy, osolíme a zalijeme rozpuštěným máslem. Nakonec přidáme játrovou směs a zlehka promícháme. Hotové rizoto podáváme ozdobené čerstvou petrželkou.