Rizoto s modrým sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 329 kcal
 - Sacharidy 32 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 1149 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 37.5 mg
 - Draslík 558.3 mg
 - Vláknina 2318.3 mg
 - Vitamín A 2318.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.6 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ve hrnci rozpálíme olej a pár minut v něm necháme změknout nakrájený česnek a cibulku. Přisypeme rýži a důkladně ji v oleji opražíme.
 - 
                                2
Přilijeme víno a rýži vaříme, dokud se víno nevstřebá. Postupně přiléváme vařící vývar, vždy až se vstřebá předchozí dávka. Stejným způsobem pokračujeme tak dlouho, dokud není rýže hotová.
 - 
                                3
Přisypeme nasekaný špenát a sýr a vše dochutíme. Rizoto zamícháme a vaříme, až špenát mírně povadne a sýr se rozpustí. Podáváme horké.