Rizoto s krůtími prsíčky a kapustou
Suroviny
- 500 g Krůtí prsa
 - 150 g Rýže dlouhozrnná
 - 500 g Kapusta hlávková
 - 100 g Marmeláda meruňková
 - 50 g Anglická slanina
 - 500 ml Vývar slepičí
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 4 ks Cibule
 - 1 ks Paprika červená
 - 1 ks Paprika zelená
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 2 polévková lžíce Kari koření
 - 2 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 600 kcal
 - Sacharidy 72 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 791 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 25 g
 - Cholesterol 89.8 mg
 - Draslík 1162.5 mg
 - Vláknina 10459.8 mg
 - Vitamín A 10459.8 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 195.4 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 84.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté krůtí maso nakrájíme na nudličky. V kastrole rozehřejeme olej a maso na něm opečeme. Přidáme očištěné, na kostičky nakrájené papriky a oloupanou nasekanou cibuli. Vše opékáme ještě 5 minut. Osolíme, opepříme, okořeníme kari kořením a přilijeme 250 ml vývaru. Dusíme pod pokličkou asi 30 minut.
 - 
                                2
Propláchnutou rýži vaříme ve 300 ml osolené vody 20 minut.
 - 
                                3
Zbylý vývar, marmeládu a citronovou šťávu uvedeme do varu. Přidáme omyté kapustové listy, podusíme asi 30 minut.
 - 
                                4
Slaninu nakrájíme na nudličky, opečeme, spolu s masem vmícháme do rýže. Kapustu necháme okapat, zachycenou tekutinu vlijeme do pokrmu a kapustu rozdělíme na talíře. Na listy kapusty upravíme rizoto a podáváme.