Indonéské rizoto

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 37 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Rýže loupaná
  • 60 g Cibule
  • 140 g Paprika červená
  • 60 g Okurka salátová
  • 500 g Kuřecí maso vařené
  • 750 ml Mléko polotučné
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Kurkuma
  • 6 špetka Kari koření
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 618 kcal
  • Sacharidy 75 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 125 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 67 g
  • Cholesterol 18.8 mg
  • Draslík 199.7 mg
  • Vláknina 6975.2 mg
  • Vitamín A 6975.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 47.1 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži propláchneme vodou a necháme dobře okapat.

  • 2

    40ml olej rozehřejeme v hrnci, přidáme pokrájený česnek, cibuli.

  • 3

    Necháme chvilku osmažit a poté přisypeme rýži.

  • 4

    Smažíme 2 minuty, poté podlijeme mlékem, osolíme, přidáme kurkumu.

  • 5

    Uvedeme k varu a vaříme přiklopené 20 minut.

  • 6

    Na zbytku oleje osmahneme kuřecí maso.

  • 7

    Uvařenou rýži promícháme s kari a kuřecími kousky.

  • 8

    Ozdobíme pokrájenou paprikou a okurkou.

Komentáře k receptu