Indonéské rizoto
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 618 kcal
 - Sacharidy 75 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 125 mg
 - Bílkoviny 46 g
 - Uhlovodany 67 g
 - Cholesterol 18.8 mg
 - Draslík 199.7 mg
 - Vláknina 6975.2 mg
 - Vitamín A 6975.2 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 47.1 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rýži propláchneme vodou a necháme dobře okapat.
 - 
                                2
40ml olej rozehřejeme v hrnci, přidáme pokrájený česnek, cibuli.
 - 
                                3
Necháme chvilku osmažit a poté přisypeme rýži.
 - 
                                4
Smažíme 2 minuty, poté podlijeme mlékem, osolíme, přidáme kurkumu.
 - 
                                5
Uvedeme k varu a vaříme přiklopené 20 minut.
 - 
                                6
Na zbytku oleje osmahneme kuřecí maso.
 - 
                                7
Uvařenou rýži promícháme s kari a kuřecími kousky.
 - 
                                8
Ozdobíme pokrájenou paprikou a okurkou.