Řecké rizoto
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 667 kcal
 - Sacharidy 79 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 1771 mg
 - Bílkoviny 42 g
 - Uhlovodany 19 g
 - Cholesterol 105.6 mg
 - Draslík 1119 mg
 - Vláknina 9110 mg
 - Vitamín A 9110 mg
 - Vitamín B6 1.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 39.7 mg
 - Vitamín E 3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuřecí prsa nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme a v hrnci na rozpáleném oleji osmažíme dozlatova asi 10 minut, za stálého otáčení. Maso vyjmeme a odložíme na později.
 - 
                                2
Do hrnce přidáme cibuli nakrájenou nadrobno a prolisovaný česnek, osmažíme doměkka. Přisypeme rýži, zalijeme 50ml vývaru a 5 minut povaříme. Rajčata rozmixujeme se zbytkem vývaru a bylinkami, přilijeme do hrnce a promícháme.
 - 
                                3
Nakonec vrátíme kousky masa, které zatlačíme do rýže, zakryjeme a vaříme na velmi mírném ohni 30 minut. Odstavíme vmícháme olivy nakrájené na půlky a osolíme. Podáváme posypané rozdrobeným sýrem feta a ozdobené snítkou oregana.