Rizoto Verona
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 819 kcal
 - Sacharidy 47 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 2705 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 47 g
 - Cholesterol 67.3 mg
 - Draslík 343.8 mg
 - Vláknina 1495 mg
 - Vitamín A 1495 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.3 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Obě másla rozpustíme a kolečka šalotky na nich orestujeme.
 - 
                                2
Přidáme rýži a všechno dál dusíme přibližně 3 minuty. Směs zalijeme bílým vínem, vaříme a postupně podléváme hovězím vývarem. Smícháme šafrán, sůl a pepř a ochutíme rizoto. Všechno ještě přibližně 20 minut necháme táhnout.
 - 
                                3
Šunku nakrájíme na nudličky a krátce před podáváním zamícháme do rizota.
 - 
                                4
Rizoto ještě posypeme strouhaným parmezánem a servírujeme.