Rizoto s rukolou
Suroviny
- 120 g Cibule
 - 100 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
 - 5 g Sůl
 - 3 g Pepř černý mletý
 - 10 g Citronová kůra
 - 150 g Salát ledový
 - 100 g Rukola
 - 50 g Dýňová semínka
 - 300 g Rýže arborio
 - 200 ml Víno bílé
 - 400 ml Vývar zeleninový
 - 2 stroužek Česnek
 - 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 8 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 793 kcal
 - Sacharidy 76 g
 - Tuky 43 g
 - Sodík 974 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 19.8 mg
 - Draslík 503 mg
 - Vláknina 7127.5 mg
 - Vitamín A 7127.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 23 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 19.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli a česnek oloupeme a jemně nasekáme. Rozehřejeme máslo a rýži na něm orestujeme. Přidáme cibuli a česnek.
 - 
                                2
Rýži zalijeme bílým vínem a zeleninovým vývarem a přibližně 15 minut na mírném ohni necháme táhnout.
 - 
                                3
Salát opereme, osušíme a nakrájíme na proužky. Rucolu také opereme a pečlivě osušíme. Dýňová semínka se sýrem v ručním šlehači zpracujeme na kaši. Potom vmícháme citronovou kůru a pyré odložíme.
 - 
                                4
Na pánvi rozehřejeme olej a salátové proužky s rucolou lehce osmahneme. Přidáme pyré z dýňových semínek a sýra a zamícháme. Všechno osolíme a opepříme. Směs sýra se salátem vmícháme do rýže a nakonec podle potřeby dochutíme solí a pepřem.