Gratinované houbové rizoto s vejci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 685 kcal
 - Sacharidy 57 g
 - Tuky 37 g
 - Sodík 302 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 55 g
 - Cholesterol 314.3 mg
 - Draslík 477.8 mg
 - Vláknina 8039.8 mg
 - Vitamín A 8039.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 53.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Propláchnutou rýži vsypeme do vařící osolené vody a uvaříme doměkka. Scedíme a necháme okapat.
 - 
                                2
Očištěné, nadrobno nakrájené houby osmahneme na polovině másla, podlijeme trochou vody a dusíme doměkka. Zalijeme smetanou, necháme přejít varem a vmícháme do uvařené rýže spolu s polovinou nastrouhaného sýra. Směs opepříme a vložíme do zapékací mísy vymazané máslem. Povrch uhladíme, vyhloubíme důlky a do každého rozklepneme vejce. Bílky osolíme, vše posypeme zbylým nastrouhaným sýrem a poklademe vločkami másla.
 - 
                                3
Pokrm gratinujeme v silně vyhřáté troubě, až bílky ztuhnou a sýr se roztaví.