Rizoto čínské

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 225 g Klobása čínská kyselá
  • 225 g Mrkev kořen
  • 275 g Lepkavá rýže
  • 1 kávová lžička Směs pěti vůní
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Paprika zelená
  • 2 stroužek Česnek
  • 8.5 dl Vývar zeleninový
  • 2 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 418 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 152 g
  • Sodík 1332 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 34.4 mg
  • Draslík 377.7 mg
  • Vláknina 13407.8 mg
  • Vitamín A 13407.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.2 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozehřejeme olej ve velkém woku. Přidáme pokrájenou cibuli, pět čínských koření, rozetřený česnek a vše smažíme minutu. Přidáme pokrájenou klobásu, mrkev a zelenou papriku a vše zamícháme. Přidáme rizotovou rýži a minutu smažíme.

  • 2

    Přiléváme postupně zeleninový vývar a mícháme, dokud se tekutina zcela nevsákne a rýže nebude měkká.

  • 3

    Přidáme nakrájenou pažitku a poslední dávku vývaru.

  • 4

    Rizoto rozdělíme do misek a podáváme teplé.

Komentáře k receptu