Bůčkové rizoto

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Rýže loupaná
  • 120 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 500 g Vepřový bok
  • 800 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Chilli paprička
  • 0.5 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1203 kcal
  • Sacharidy 92 g
  • Tuky 75 g
  • Sodík 145 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 84 g
  • Cholesterol 90 mg
  • Draslík 358.7 mg
  • Vláknina 6712 mg
  • Vitamín A 6712 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 42.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži propláchneme vroucí vodou a necháme okapat, cibuli nakrájíme nadrobno, chilli papričku zbavíme semen a nakrájíme najemno, maso nakrájíme na kostky.

  • 2

    Na oleji zpěníme cibuli, přidáme maso a orestujeme. Poté vmícháme sůl, papriku, promícháme a zarestujeme. Vmícháme rýži, chilli papričku, zalijeme pivem a dusíme pod poklicí v předehřáté troubě zhruba půl hodiny.

  • 3

    Rizoto servírujeme posypané strouhaným sýrem.

Komentáře k receptu