Zeleninové rizoto s hovězím masem
Suroviny
- 300 g Hovězí svíčková
 - 400 g Žampiony čerstvé
 - 200 g Rýže předvařená (parboiled)
 - 150 g Hrášek mražený
 - 400 ml Voda pitná
 - 250 ml Vývar z hovězích kostí
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Rajčata
 - 3 ks Majoránka
 - 3 ks Tymián čerstvý
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 511 kcal
 - Sacharidy 79 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 489 mg
 - Bílkoviny 34 g
 - Uhlovodany 71 g
 - Cholesterol 34.6 mg
 - Draslík 1631.4 mg
 - Vláknina 34737.2 mg
 - Vitamín A 34737.2 mg
 - Vitamín B6 1.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 81 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 27.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Propláchnutou rýži vaříme v osolené vodě asi 20 minut, aby se voda vstřebala.
 - 
                                2
Oloupanou, nasekanou cibuli, rozdrcený česnek a omyté, na nudličky nakrájené maso opečeme na rozehřátém oleji, osolíme a opepříme. Přidáme očištěné, rozpůlené žampiony, vsypeme hrášek a opékáme 5 minut. Přilijeme vývar a vše dusíme ještě 5 minut.
 - 
                                3
Potom vmícháme spařená, oloupaná a na kostky nakrájená rajčata, rýži a snítky majoránky a tymiánu.
 - 
                                4
Pokrm podle chuti přisolíme a ihned podáváme.