Rizoto s cuketou a pórkem
Suroviny
- 700 g Cuketa
 - 70 g Hrášek
 - 150 g Pórek
 - 300 g Rýže dušená
 - 200 g Sýr Eidam cihla 30%
 - 300 g Okurka salátová
 - 21.5 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 0.5 kávová lžička Pepř bílý
 - 1 ks Chilli paprička
 - 1 ks Paprika zelená
 - 4 polévková lžíce Olej slunečnicový
 - 1.5 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 346 kcal
 - Sacharidy 34 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 4389 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 34 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 730.2 mg
 - Vláknina 9807.5 mg
 - Vitamín A 9807.5 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 62.8 mg
 - Vitamín E 3.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejdříve si omyjeme cuketu, salátovou okurku, pórek, zelenou papriku a malou chilli papričku. Papriky rozkrojíme a zbavíme semínek.
 - 
                                2
Cuketu pokrájíme na kostky o velikosti přibližně 2 x 2 cm. Pórek s chilli papričkou na tenké nudličky. Okurku s paprikou nakrájíme na kostičky.
 - 
                                3
V pánvi si rozpálíme 3 lžíce oleje a všechnu zeleninu restujeme dozlatova. Ochutíme ji solí, pepřem, sójovou omáčkou, dobře promícháme a ještě minutu restujeme.
 - 
                                4
Pak zeleninu smícháme s dušenou sypkou rýží, přidáme mladý zelený hrášek a lžičku červené papriky. Vše znovu promícháme, dáme do zbytkem oleje vymaštěného pekáčku, posypeme nastrouhaným sýrem a pekáček dáme do předehřáté trouby.
 - 
                                5
Rizoto zapečeme při 220°C přibližně 15-20 minut. Sýr na povrchu bude roztopený a bude mít zlatavou barvu.
 - 
                                6
Rizoto podáváme horké.