Jáhlové rizoto

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 200 g Jáhly - loupané proso
  • 400 g Kuřecí prsa
  • 200 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 200 g Mrkev sterilovaná
  • 100 g Kukuřice sladká v nálevu
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 1 kávová lžička Pepř bílý
  • 1 kávová lžička Vegeta bylinková
  • 2 ks Cibule
  • 8 ks Okurky nakládané
  • 2 ks Hřebíček
  • 1.1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 658 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 8951 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 64 g
  • Cholesterol 70 mg
  • Draslík 873.7 mg
  • Vláknina 31839.5 mg
  • Vitamín A 31839.5 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.3 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do rendlíku vložíme omytá kuřecí prsa, přidáme (sůl 0.5 lžičky), hřebíček, očištěnou cibuli a kmín. Přilijeme 5 dl vody a pod pokličkou maso uvaříme doměkka. Vaříme přibližně 35-40 minut.

  • 2

    Mezitím jáhly spaříme 1 litrem vařící vody. Potom je dáme do hrnce s lžičkou soli, zalijeme je 5 dl vody a uvaříme doměkka. Vaříme je 35 minut.

  • 3

    Uvařené maso pokrájíme na kousky. Očistíme ještě jednu cibuli, drobně ji pokrájíme a v pánvi zpěníme dozlatova. Sterilovaný hrášek s mrkví a sterilovanou kukuřici scedíme a necháme odkapat.

  • 4

    Jáhly dáme do mísy, přidáme k nim maso, přidáme k nim odkapanou zeleninu, zpěněnou cibuli, pepř, Vegetu a vše dobře promícháme. Dochutíme podle chuti solí.

  • 5

    Směs dáme do pekáče vymaštěného olejem. Povrch rizota posypeme strouhaným sýrem a dáme do předem vyhřáté trouby zapéct.

  • 6

    Pečeme 20 minut při 200°C dozlatova.

  • 7

    Rizoto rozdělíme na talíře a ke každé porci dáme 2 ks sladkokyselých okurek a podáváme.

Komentáře k receptu