Rizoto s čerstvými houbami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 947 kcal
 - Sacharidy 72 g
 - Tuky 37 g
 - Sodík 1131 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 72 g
 - Cholesterol 48.6 mg
 - Draslík 819.6 mg
 - Vláknina 13892.2 mg
 - Vitamín A 13892.2 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19.6 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 42.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Houby nakrájíme na plátky a ve větší pánvi cca 5min orestujeme, dokud nezměknou. Odložíme stranou.
 - 
                                2
Na pánvi rozpálíme polovinu másla a orestujeme najemno nakrájenou cibulku a rozdrcený česnek. Přidáme rýži, promícháme, přilijeme víno a stále mícháme, dokud se víno částečně nevsákne a neodpaří. Poté postupně zaléváme vývarem, nakonec přidáme houby. Až se vývar vsákne, odstavíme, vmícháme zbytek másla a nastrouhaný sýr.
 - 
                                3
Dochutíme solí a pepřem, ozdobíme snítky pažitky a podáváme.